Home Planeet aarde Overige Meer geld voor onderzoek biologische landbouw

Meer geld voor onderzoek biologische landbouw

De komende jaren komt er meer geld beschikbaar voor gefundeerd onderzoek om de biologische landbouw te stimuleren. Dankzij een aangenomen amendement van SP-Kamerlid Henk van Gerven kan er nu bijvoorbeeld gespeurd worden naar resistente en weerbare gewassen zodat er effectiever omgegaan kan worden met grond en middelen en minder gif nodig is. Ook kan er geïnvesteerd worden in het fokken van robuuste dierenrassen die niet snel ziek worden en geen antibiotica nodig hebben.

Van Gerven: ‘De laatste jaren is er steeds minder geïnvesteerd in goed onderzoek terwijl er juist veel behoefte is aan relevante kennis en innovatie. Zo kunnen bijvoorbeeld slimme machines worden ontwikkeld voor het wieden van onkruid. Op die manier kan een relatief kleine investering van 5 miljoen per jaar leiden tot een structurele reductie van de inzet van schadelijke stoffen. Naast de biologische agrarische sector kan ook de reguliere sector hier veel van leren en profiteren.’

 
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

AddThis Social Bookmark Button

"For Your Taste Only", de eerste 100% BIOLOGISCHE KAASZAAK van Nederland vindt u in Amsterdam in de Maasstraat 118
For Your Taste Only heeft ruim 150 soorten biologische kaas in haar assortiment.

Bij ons kunt u ook terecht voor uw relatie- en kerstgeschenken. We hebben zo'n twintig verschillende geschenkpaketten samengesteld, waaronder een aantal wijn-kaaspakketten en bier-kaaspakketten.

For Your Taste Only is in de wijnwinkel van By the Grape Winery gevestigd als shop-in-shop. Niels Wallin, de initiatiefnemer van FYTO, merkt dat de klanten enthousiast zijn over de unieke combinatie.

www.foryourtasteonly.nl


Nieuwe Rode Lijst Libellen: natuurbescherming werkt

Het voorstel voor de nieuwe Rode Lijst libellen laat een verbetering zien ten opzichte van de vorige, die dateert uit 1997. Dit komt vooral door de verbeterde waterkwaliteit. Maar ook de toegenomen aandacht voor natuurontwikkeling en natuurbeheer van de afgelopen 20 jaar werpt zijn vruchten af.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com