Home Voedsel Biologisch Stoerste Bio Boerin

Stoerste Bio Boerin

Biologisch is lekker, hip én stoer. Vanaf vandaag kunnen alle fans van biologisch hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de Stoerste Bio Boerin 2014. De verkiezing is een initiatief van Bionext en vormt een opwarmer voor Lekker naar de Boer op 21 en 22 juni. Dan stellen biologische boeren en tuinders hun erf open voor publiek.

Negen stoere biologische boerinnen zijn genomineerd door hun collega’s of familieleden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is hun passie voor de biologische manier van werken. Dat betekent: zo natuurlijk mogelijk boeren, met veel aandacht voor bodem, plant en dier. Kunstmest, pesticiden en gentech veevoer komen het erf niet op en daar is maar één woord voor: stoer!

Hieronder stellen de kandidaten zich aan je voor. Elke kandidaat voor de Stoerste Bio Boerin 2014 blinkt uit in een andere tak van sport, zoals de biologische groenteteelt, biologische veehouderij of biologische druiventeelt. Elke boerin vertelt wat zij het stoerste aan haar werk vindt, welke heerlijke, pure biologische producten zij maakt en op welke biologische boerderij ze werkt. Dan weet je meteen waar je haar tegen het lijf kunt lopen…

De verkiezing loopt van 8 april tot en met 8 juni en is op sociale media te volgen via #stoerstebioboerin. Op donderdag 12 juni is de prijsuitreiking en maakt Bionext bekend wie de Stoerste Bio Boerin 2014 is.

Lekker naar de Boer

Alle kandidaten voor de Stoerste Bio Boerin kun je live zien tijdens het weekend van Lekker naar de Boer op 21 en 22 juni. Acht houden een open dag op hun biologische boerderij, één staat op het nieuwe Ekotown-festival in het Amsterdamse Bos. Kijk voor het overzicht van ruim 150 deelnemende biologische boerderijen op www.lekkernaardeboer.nl.

Biologische voeding is in trek: in de afgelopen vijf jaar is de omzet verdubbeld in ons land. Jaarlijks wordt nu voor ruim 1 miljard euro aan biologische boodschappen gekocht.

 

AddThis Social Bookmark Button


Koraalriffen & tropische regenwouden in Nederland

Tropisch Koninkrijk. Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com