Home Voedsel Ecologisch EU wil vangstbeperking blauwvintonijn

EU wil vangstbeperking blauwvintonijn

De vangst van Atlantische blauwvintonijn moet verder omlaag. Ook voor andere soorten, zoals de zwaardvis en de witte tonijn, moeten er beschermende maatregelen komen.

Europees Commissaris Joe Borg i (Visserij) heeft dat vrijdag gezegd aan de vooravond van de jaarlijkse vergadering van de ICCAT, een internationale visserijorganisatie waarbij 51 landen uit onder meer Europa, de Verenigde Staten, China, Rusland en Japan zijn aangesloten. De ICCAT-bijeenkomst begint zaterdag in het Braziliaanse Recife en duurt tot 15 november.

De ICCAT scherpte vorig jaar de vangstquota voor blauwvintonijn fors aan tot 22.000 ton, maar volgens Borg zijn er nieuwe beperkingen nodig om de vissoort voor uitsterving te behoeden. ,,Er wachten ons zware beslissingen, maar dat is de prijs die we moeten betalen om de toekomst van de betrokken visserijtak veilig te stellen.''

D66-Europarlementariër i Gerben Jan Gerbrandy riep de ICATT vrijdag op tot een totaal vangstverbod op blauwvintonijn. Volgens hem is dat de enige manier om deze vissoort te redden. ,,Een vangstverbod is niet alleen in het belang van de blauwvintonijn, maar is uiteindelijk ook voor de vissers het beste.''
media.europa-nu.nl

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Het verlies van plant- en diersoorten

Nederlander bezorgd over het verlies van plant- en diersoorten. De meeste Nederlanders vinden dat geen enkele plant- of diersoort mag uitsterven. Maar als er dan toch een soort moet verdwijnen, laat het dan de mug zijn.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com