Home Voedsel Overige Opbrengst naar het World Food Programme

Opbrengst naar het World Food Programme

Topkoks voor Thuiskoks 3 heeft de Kookboek van het Jaar Gouden Garde Publieksprijs 2010 gewonnen. Het kookboek, waarvan de opbrengst naar het World Food Programme (WFP) gaat, liet elf genomineerde kookboeken achter zich in de strijd om de Gouden Garde.

Volgens de vakjury is Topkoks voor Thuiskoks 3 ‘naast een mooi initiatief ook gewoon een goed, fraai vormgegeven boek. De recepten zijn thuis goed te bereiden, ondanks dat ze hun oorsprong vinden in de keukens van topkoks. Een boek waar goed over nagedacht is.’ De Gouden Garde werd uitgereikt door Matthijs van der Lely, algemeen directeur en mede-eigenaar van Selexyz boekhandels, en een serieuze hobbykok.

8,6 miljoen maaltijden voor kinderen in Malawi

In Topkoks voor Thuiskoks 3 delen 52 (inter)nationale topkoks belangeloos een bijzonder en toegankelijk recept, dat iedereen kan bereiden. Van de aankoop van één boek krijgt een kind in Malawi 40 maaltijden, via het schoolvoedselprogramma van het WFP. Van Topkoks voor Thuiskoks 3 zijn 80.000 exemplaren in Nederland verkocht. Omgerekend leverde dat 3,2 miljoen maaltijden op. De totale verkoop van de eerste drie delen heeft maar liefst 8,6 miljoen maaltijden voor de kinderen in Malawi opgeleverd.

Vierde editie nu in de winkel

Inmiddels ligt de nieuwe editie, Topkoks voor Thuiskoks 4, alweer in de winkel. Dit jaar wil het WFP 95.000 exemplaren verkopen, goed voor 3,8 miljoen maaltijden. Het boek is onder andere te koop op www.topkoksvoorthuiskoks.nl, Bol.com, de Bijenkorf, Bruna, Selexyz en AKO. Het kookboek wordt dit jaar behalve in Nederland ook in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Canada uitgebracht.

Over het World Food Programme

Van de opbrengst van elk boek gaat € 8,00 naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP) in Malawi. Het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties is de grootste organisatie ter wereld die honger bestrijdt. Elk jaar levert het WFP voedselhulp aan ongeveer 90 miljoen mensen in meer dan 70 landen.

Een van de projecten van het WFP is het schoolvoedselprogramma om kinderen op school een gratis maaltijd te kunnen aanbieden. Het concept is eenvoudig: de maaltijd trekt hongerige kinderen naar school waar zij onderwijs volgen waardoor zij uit de spiraal van

honger en armoede kunnen komen. Dit is vooral belangrijk voor meisjes die in arme gezinnen als eerste thuis moeten blijven. Het schoolvoedselprogramma is voor veel ouders een reden om hun kinderen naar school te laten gaan in plaats van hen te laten werken. Het kost het WFP slechts 20 cent om één kind dagelijks een voedzame maaltijd te geven op school.

Honger is de grootste bedreiging voor de gezondheid in de wereld. Een groter probleem dan aids, malaria en tuberculose bij elkaar. Meer dan een miljard mensen, vooral vrouwen en kinderen, lijden aan ondervoeding. Een derde van alle kindersterfte in ontwikkelingslanden is te wijten aan ondervoeding.

Meer informatie: www.wfp.org.

 

AddThis Social Bookmark Button


Nederlanders vinden nieuwe soorten op Borneo

Ruim 123 nieuwe plant- en diersoorten zijn de afgelopen drie jaar ontdekt in de oerwouden van Borneo. Ook Nederlanders deden er enkele bijzondere ontdekkingen, zo blijkt uit het rapport Borneo's New World - Newly Discovered Species in the Heart of Borneo dat het Wereld Natuur Fonds (WNF) vandaag publiceert.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com