Home Voedsel Overige Kromkommer en de soeplijn van gekke groente

Kromkommer en de soeplijn van gekke groente

Kromkommer start crowdfunding voor een soeplijn van gekke groente. De jonge start-up Kromkommer zet zich in tegen voedselverspilling. Na een succesvol eerste jaar staat in 2014 een ambitieus doel op de agenda: het lanceren van een soeplijn gemaakt van afgekeurde groente. Kromkommer geeft de kromme komkommer, dubbele tomaat, en tweebeenwortel weer een waardevolle bestemming. Dit jaar willen de initiatiefnemers minimaal 20.000 helden betrekken bij hun missie en laten smullen van hun soep van ‘gekke groente’. Daarom starten zij op 13 januari een grote crowdfundingcampagne.

Krom is het nieuwe recht

Een derde tot de helft van al het eten dat we produceren wordt uiteindelijk verspild. Een deel van die verspilling bestaat uit groente en fruit dat vanwege de ‘looks’ of overproductie niet op ons bord belandt. “Dat vinden wij krom”, stelt Jente de Vries (mede-oprichter), “en daarom hebben we in 2013 pilots gedraaid om door de hele voedselketen gekke groente te redden. Na het succes van deze pilots is het nu tijd voor een echte Kromkommer productlijn met soepen, gemaakt van geredde groente. Daarmee willen wij krom het nieuwe recht maken. Dat willen samen doen met 20.000 anderen!”.

Hulp van de Krommunity

De ontwikkeling van de soeplijn is in volle gang. Om de lijn daadwerkelijk in productie te brengen hebben Jente, Lisanne en Chantal nog een klein zetje nodig, oftewel: wat hulp van de ‘Krommunity’. Een deel van hun plan hebben ze al in samenwerking met Stichting DOEN kunnen financieren, maar voor het laatste stuk lanceren de meiden van binnenkort een grote crowdfundingcampagne. “Met bijdragen van de community – of ze nou klein of groot zijn -   hopen wij het resterende bedrag op te halen”, legt Lisanne uit, “zodat de soepen komend jaar écht in de schappen liggen en minimaal 20.000 mensen gekke-groente-held kunnen worden.” Met de soep help je direct mee aan minder verspilling, en dat is volgens Kromkommer een heldenstatus waard.

Crowdfunding

De officiële kick-off van de campagne vindt plaats op 13 januari tijdens de Horecava waar Kromkommer tevens genomineerd is voor de Horecava Innovation Award. Vanaf die dag is het mogelijk om Kromkommer te steunen met een bedrag naar keuze (via www.kromkommer.com/crowdfunding). Voor iedere nieuwe held liggen er Kromkommercadeaus klaar. De campagne eindigt 14 maart en Kromkommer hoopt dan de soepen meteen te gaan produceren.

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Handel in tonijn en haaien

 175 landen bijeen voor herziening handelsverdrag wilde planten en dieren. Handel in tonijn en haaien hoog op agenda CITES-conferentie. Regeringen van 175 landen komen van 13-25 maart in Doha (Qatar) bijeen voor de 3-jaarlijkse CITES-conferentie.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com