Home Water Drinkwater Openbaar watertappunt Rotterdam in gebruik

Openbaar watertappunt Rotterdam in gebruik

Op maandag 8 oktober om 12.00 uur neemt wethouder Alexandra van Huffelen (Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte) het nieuwe openbare watertappunt op het Eendrachtsplein in Rotterdam officieel in gebruik. De aanwezigen kunnen ter plekke een bidon vullen met 100% kraanwater uit het nieuwe tappunt. Dit voorkomt plastic afval, scheelt geld en past in de duurzaamheidsambities van Rotterdam. Bovendien maakt het drinken van kraanwater deel uit van een gezonde levensstijl.

Initiatiefnemer voor het tappunt op het Eendrachtsplein is kapper Adri van Lieshout van Christiaan Lifestyle Salon en Spa. Met de sponsoring van dit openbare tappunt wil hij een bijdrage leveren aan de vermindering van de hoeveelheid plastic wegwerpflesjes die dagelijks op de vuilnisbelt belandt.

Bewustwording
Het drinkwatertappunt is van een initiatief van Join the Pipe. Een deel van de opbrengst van de verkochte watertappunten van Join the Pipe is bestemd voor water- en sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden.

Samenwerkingspartners
Evides Waterbedrijf – drinkwaterleverancier in Zuidwest Nederland –regelt de aansluiting, in opdracht van de gemeente. De aanleg van deze drinkwatervoorziening in Rotterdam maakt deel uit van een proef waarmee Evides ervaring wil opdoen met deze openbare tappunten.

http://centrumvoorwaterrotterdam.nl/

 

AddThis Social Bookmark Button


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Wereldwijd wordt nu naar schatting zo'n 8 tot 10 miljard dollar per jaar besteed aan biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. Ook behoud van biodiversiteit heeft een financieringstekort van vele miljarden! Er is dus meer geld nodig! Maar hoe komen we daar aan? Is dat een overheidstaak, of spelen bedrijven daarbij een rol?

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com