Home Water Problemen Brazilie kampt tegen 2015 met droogte

Brazilie kampt tegen 2015 met droogte

Ondanks de enorme zoetwatervoorraden in het land kunnen meer dan 3000 Braziliaanse gemeenten tegen 2015 met watertekort te kampen hebben.  Dat blijkt uit een 'Wateratlas' die het Braziliaanse Wateragentschap (ANA) vorige week publiceerde.

Er zijn 9 miljard euro investeringen nodig om de 5.565 gemeenten in het land de komende jaren van voldoende water te voorzien, zeggen de experts van het ANA. Driekwart daarvan is nodig in het noordoosten en zuidoosten van het land, droge streken waar veel mensen wonen en waar ook de landbouw en de industrie geconcentreerd zijn. In het uitgestrekte Amazonebekken, waar de rivieren bijna 10 procent van de totale zoetwatervoorraad van de wereld vervoeren, leven juist heel weinig mensen.

In de meeste landbouwstreken zet grootschalige irrigatie de watervoorraden onder druk. Als een van de grootste exporteurs van landbouwproducten voert Brazilië veel 'virtueel water' uit. Volgens een Braziliaanse studie uit 2008 eiste de uitvoer van soja in 2005 meer dan 50 miljard kubieke meter water, terwijl de export van rundvlees goed was voor 34 miljard kubieke meter. Die cijfers nemen snel toe.

De vervuiling van rivieren en het gebrek aan infrastructuur om water bij arme bevolkingslagen te brengen, zijn andere uitdagingen waar Brazilië een oplossing voor moet vinden.

Aan de Braziliaanse Wateratlas werkten sinds 2005 1200 specialisten mee

RÍO DE JANEIRO , 30 maart 2011 ( IPS )

 

 

AddThis Social Bookmark Button

Gerelateerde artikelen


Semporna hoogste marine biodiversiteit ter wereld

Record aantal soorten gevonden waaronder enkele nieuwe garnalen en krabben. De eerste resultaten van de Semporna Marine Ecological Expedition (SMEE) eind 2010 duiden erop dat Semporna wellicht de hoogste mariene biodiversiteit ter wereld herbergt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com