Home Water Projecten Fietsen voor wereldwijde waterproblematiek

Fietsen voor wereldwijde waterproblematiek

Achttien maanden en 30.000 kilometer lang op elkaar aangewezen tijdens ‘Cycle for Water’. Rotterdammers klimmen op de fiets voor wereldwijde waterproblematiek.

Op zondag 4 juli starten Joost Notenboom en Michiel Roodenburg aan een bizarre fietstocht van 30.000 kilometer, waarbij zij in een periode van achttien maanden van noordelijk Alaska naar Zuidelijk Argentinië trekken. Met deze ‘Cycle for Water’ willen de Rotterdamse studenten de aandacht op de wereldwijde waterproblematiek vestigen, waar dagelijks meer dan een miljard mensen in (voornamelijk) ontwikkelingslanden mee te maken hebben.

Door middel van dit initiatief hopen Joost (27) en Michiel (25) de discussie rondom water hoger op de agenda’s te krijgen van beleidsmakers en beslissers in de politiek en het bedrijfsleven. Gelijktijdig hopen zij tijdens hun reis via het financieren van lokale waterprojecten meetbare en positieve verandering te brengen bij gemeenschappen binnen Latijns-Amerika. Om de watercyclus symbolisch uit te drukken, willen de twee fietsers  een fles smeltwater van de Beaufort Zee van Alaska naar de zeeën rond Vuurland in Zuid-Argentinië brengen en daar leeg te gieten. De tocht van maar liefst 30.000 kilometer wordt overigens afgelegd op biologisch afbreekbare bamboefietsen.

Michiel kan niet wachten tot het moment begin volgende maand zo ver is: “De fietstocht brengt ons via het ijzige Alaska naar de bossen van Canada tot de grote Amerikaanse steden en de prachtige nationale parken. Daarna is het gedaan met de kou en fietsen we de intense hitte van de Californische en Mexicaanse woestijnen binnen. Deze zullen ons naar de tropische regenwouden van Centraal Amerika en Zuid-Amerika leiden. Hier doorkruisen we vervolgens de hoge plateaus van het Andes-gebergte in Zuid-Amerika om uiteindelijk in Ushuaia, het meest zuidelijk puntje van Argentinië en tevens eindstation, uit te komen.” De fysieke en mentale ontberingen en hun grote betrokkenheid bij de wereldwijde waterproblematiek maakt Cycle for Water dé ultieme uitdaging. 

De financiering van lokale waterprojecten verloopt via een donatiesysteem van partnerhulporganisatie AKVO. Donateurs kunnen via de website www.cycleforwater.com de verschillende waterprojecten die door Joost en Michiel in de komende anderhalf jaar worden bezocht, financieel ondersteunen. De hoofdsponsor van Cycle for Water is KPMG; IN10 Communicatie is de partner voor communicatie. Via cycleforwater.com is niet alleen de gehele fietsroute op Google Maps te volgen, maar zijn ook de dagelijkse updates, tweets én wekelijkse videoverslagen te vinden die door het duo zijn opgenomen.

 

AddThis Social Bookmark Button


Koraalriffen & tropische regenwouden in Nederland

Tropisch Koninkrijk. Weelderige koraalriffen en vorstelijke nevelwouden. Met de toetreding van de nieuwe gemeenten Bonaire, St. Eustatius en Saba krijgt Nederland er grootse, majestueuze natuurgebieden bij.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com