Home Duurzaam Consumeren

Consument kiest liever komkommer zonder plastic

Driekwart van de consumenten kiest liever voor onverpakte groenten, in plaats van in plastic verpakte. Dat blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, uitgevoerd door Motivaction. Mensen zien verpakkingen als overbodig, terwijl ze vaak een belangrijke functie hebben.

Lees meer...

 

Vleesetiket moet vertellen hoe dieren leefden

Deze week stemde het Europees parlement voor het verplicht, op het etiket, vermelden van het land van herkomst van vlees dat in andere producten verwerkt is. Al eerder besloot Europa dat een dergelijke vermelding verplicht is voor verpakt, vers vlees.

Lees meer...

 

Samen aan de slag voor een gezonder Nederland

Vandaag start de verspreiding van Gezonder Mag., een special over gezondere voeding. Gezonder Mag. is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje.

Lees meer...

 

De schatten van de kringloop

In de ruim180 kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN)  is het zaterdag 4 oktober as. door het hele land weer Nationale Kringloopdag. Een gezellige dag vol acties, kortingen en activiteiten allemaal in het thema van dit jaar; ‘schat zoeken’.

Lees meer...

 

Duurzaam consumeren

Duurzaam consumeren is consumeren zonder dat dit nadelig is voor mens en milieu. Rekening houden met hoe producten zijn gemaakt. Niet meer gebruiken dan nodig is. En zorgen dat producten na gebruik een goede bestemming krijgen.

Lees meer...

 

Kringloopbranche voortdurend in ontwikkeling

Introductie Keurmerk Kringloopbedrijven® maakt het onderscheid - De kringloopbranche draagt nog te vaak een stoffig imago met zich mee. Echter de branche is voortdurend in ontwikkeling naar een steeds meer professionelere branche, waar de oorspronkelijke doelstellingen nog altijd stevig overeind staan.

Lees meer...

 

Consumenten willen wel duurzaam consumeren

Duurzamer consumeren? Ja, als anderen dat ook doen en liever zonder dwang. Veel consumenten willen hun consumptie best verduurzamen, maar verbinden daaraan wel de voorwaarde dat andere consumenten dat ook doen.

Lees meer...

 

Biologisch groeit flink in stagnerende foodmarkt

Consumenten hebben in 2010 voor het tiende jaar op rij wéér meer biologische voeding gekocht. De omzetten stegen met ruim 13 procent. Vooral supermarkten deden goede zaken.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Mariene meren en biodiversiteit

Nieuw ontdekte mariene meren bieden unieke kijk op ontstaan van biodiversiteit. Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over mariene meren. Totdat Lisa Becking (Naturalis Biodiversity Center & IMARES) er twintig ontdekte en bestudeerde in Indonesië.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com