Home Duurzaam Lifestyle

De Dag van de Duurzaamheid

Urgenda wil op deze Dag van de Duurzaamheid laten zien dat er al duizenden duurzaamheidsinitiatieven zijn, die samen wel degelijk verschil maken.

Lees meer...

 

Slow Food-beweging viert zilveren jubileum

Slow Food, de internationale beweging die zich inzet voor een evenwichtiger voedselsysteem, viert op 10 december (Terra Madre-dag) 2014 zijn 25-jarig bestaan. Wereldwijd zullen meer dan honderdduizend mensen deelnemen aan talloze evenementen die draaien rond de Ark van de Smaak, de catalogus van bedreigde voedselproducten van Slow Food.

Lees meer...

 

Kinderboerderijen gaan e-waste inzamelen

Samenwerking met Wecycle zorgt voor meer inleverpunten . Wecycle gaat een landelijke samenwerking aan met de kinderboerderijen in Nederland. Bij steeds meer kinderboerderijen kunnen bezoekers hun afgedankte kleine elektrische apparaten en kapotte spaar- en ledlampen (e-waste) inleveren.

Lees meer...

 

Bouw eerste duurzame Trekkershut (Trek-in) van start

Deze week is de bouw van de eerste duurzame Trekkershut van Nederland van start gegaan. Deze variant op de reeds bestaande Trekkershut® zal onder de naam ‘Trek-in’ eind 2012 op de markt komen. Doordat de hut wordt gebouwd volgens het cradle-to-cradle-principe springt zij in op de stijgende vraag naar betaalbare, goede en duurzame overnachtingsmogelijkheden in de natuur.

Lees meer...

 

Landbouwactiekamp 2012: "Voedsel terug in eigen hand"

Landbouwactiekamp 2012: "Voedsel terug in eigen hand" (5-10 juli). Wil je meer weten over de strijd tegen gentech en de door grote bedrijven gedomineerde industriële landbouw? Wil je in actie komen tegen de vleesindustrie en de veevoer-importen?

Lees meer...

 

Cittaslow NL deelnemer European Meeting Slow Cities

De uitgangspunten van Cittaslow en het nieuwe Europese beleid sluiten op veel onderdelen goed op elkaar aan. Het gaat daarbij om kwaliteit van leven, voedselproductie, innovatie en economische ontwikkeling met aandacht voor cultuurhistorie en landschap, sociale samenhang en duurzaamheid.

Lees meer...

 

De macht ligt bij de burger

"Vroeger wilde vooral langharig tuig met geitenwollen sokken onbespoten groenten. Nu worden Amsterdamse yups niet serieus genomen zonder meergranenbrood en bio-eieren in hun boodschappenmand." Dat schrijft de Nederlandse krant De Pers, afgaande op verschillende trends. Dit voorbeeld toont hoe het de gewone burgers zijn die iets in gang kunnen zetten.

Lees meer...

 

Alternatieve Europese woongemeenschappen in beeld

Filmduo brengt alternatieve Europese woongemeenschappen in beeld - Is er leven zonder crisis? - Op zaterdag 17 maart 2012 vertrekken filmmakers Jasper Nuijt en Stephanie Offhaus voor een reis van twee en halve maand door Europa. Gedurende deze reis bezoeken zij uiteenlopende Europese leefgemeenschappen op zoek naar alternatieven voor de huidige maatschappij.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Nieuwe NGO Good Fish Foundation gaat VISwijzer uitbreiden

Good Fish Foundation en Stichting De Noordzee trekken samen op - Vanaf vandaag zal de nieuwe NGO Good Fish Foundation zich met behulp van de VISwijzer gaan inzetten voor wereldwijde verduurzaming van de vissector.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com