Home Energie Biomassa

Eerste natte biomassafabriek geopend

Van champignons naar energie: eerste natte biomassafabriek geopend - Biologisch afval van de champignonkweek omzetten in compost, brandstof en duurzame warmte en zodoende jaarlijks miljoenen kubieke meters aardgas besparen.

Lees meer...

 

Geen rem op gebruik voedselgewassen als biobrandstof

Europese ministers weigeren rem te zetten op voedsel in benzinetank Milieudefensie wel positief over inzet minister Kamp.

Lees meer...

 

Biomassa voor duurzame warmte

Stadsverwarming Purmerend: biomassa van Staatsbosbeheer voor duurzame warmte. Met ingang van 2014 levert Staatsbosbeheer jaarlijks 100.000 ton biomassa aan Stadsverwarming Purmerend voor de opwekking van duurzame warmte. Met ingang van 2014 levert Staatsbosbeheer jaarlijks 100.000 ton biomassa aan SVP voor de opwekking van duurzame warmte.

Lees meer...

 

“Stop met vliegen op biokerosine”

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa beëindigt morgen met een intercontinentale vlucht van Frankfurt naar Washington voorlopig haar testprogramma van vluchten op biokerosine.

Lees meer...

 

Subsidie voor groen gas

Het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie heeft eind december een subsidie van ruim 2,2 miljoen euro toegekend aan de samenwerkende groen gas hubs in Noord-Nederland. Hiermee kunnen de groen gas hubs sneller investeren in onderzoek en ontwikkeling van hun plannen.

Lees meer...

 

Europese plannen bio-energie zijn rampzalig

Europese plannen bio-energie zijn rampzalig voor mens en milieu. Oproep aan EU om regelgeving aan te passen. Een Europese richtlijn om het gebruik van biobrandstoffen te stimuleren kan leiden tot de verwoesting van duizenden vierkante kilometers regenwoud en de extra uitstoot van miljoenen tonnen CO2.

Lees meer...

 

'Jacht naar biobrandstof in Afrika loopt uit de hand'

'Europese jacht naar biobrandstof in Afrika loopt uit de hand'. In de oneindige zoektocht naar biobrandstoffen zetten steeds meer Europese en Chinese bedrijven voet aan grond in Afrika.

Lees meer...

 

Biobrandstof uit kweekalgen binnen 10-15 jaar

Binnen 10-15 jaar kan er duurzaam en rendabel biobrandstof uit kweekalgen worden geproduceerd. Dit stellen Rene Wijffels, hoogleraar bioprocestechnologie en Maria Barbosa, onderzoeker bij Food & Biobased Research in een publicatie van het laatste nummer in het tijdschrift Science.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Visrijk Lake Niassa krijgt beschermde status

Lake Niassa, het meer dat de meeste verschillende soorten vis op aarde telt, is vandaag door de regering van Mozambique uitgeroepen tot beschermd gebied. Het meer, dat ook wel Lake Malawi wordt genoemd, is het eerste zoetwaternatuurgebied in Mozambique dat een beschermde status krijgt.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com