Home Mens en Dier Kunst

Op de broeikasfiets voor het klimaat

Kunstenaars gaan per broeikasfiets op de bres voor het klimaat. Tine Embrechts, Marie Vinck, Jelle Cleymans, Eva De Roovere en Steven Gabriels zijn kunstenaars met een missie. Ze willen een halt toeroepen aan de opwarming van de Aarde.

Lees meer...

 

Expositie ‘Abstraction of Destruction’

De Amerikaanse fotograaf en milieuactivist J Henry Fair exposeert in Amsterdam met ‘Abstraction of Destruction’. De spectaculaire en kleurrijke luchtfoto’s tonen op het eerste gezicht prachtige, abstracte landschappen, maar tegelijkertijd ook de onmiskenbare milieuvervuiling.

Lees meer...

 

Groen Museum Rotterdam

De jaren 80 en 90, een bron van kunst en de eerste voorzichtige stappen op het gebied van duurzaamheid. Bevlieging, inspiratie en hoop was toendertijd het inspirerende uitgangspunt, vandaag de dag is het begrip duurzaamheid nogal eens gedegradeerd tot de status van een "broodje kaas".

Lees meer...

 

Nils Norman 'Eetbaar Park'

Een kunstwerk dat kritische kweekcultuur, sociale interactie en bovenal heerlijke groente en fruit oplevert. Dat heeft de Engelse kunstenaar Nils Norman ontworpen voor twee locaties in Den Haag; bij Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen en bij Stadsboerderij De Herweijerhoeve in het Zuiderpark.

Lees meer...

 

IJsbergen met kunstwerken slaan op drift

Het begin van een onzekere reis. Het grote moment voor de sculpturen van de Haagse kunstenaar Ap Verheggen is aangebroken: de ijsberg in Groenland waar hij ze in maart op heeft geïnstalleerd is losgeraakt.

Lees meer...

 

DOEN | Materiaalprijs 2010

Ontwerpen die bijdragen aan een duurzame samenleving. De DOEN | Materiaalprijs daagt beeldend kunstenaars, vormgevers, modeontwerpers en architecten in Nederland uit een blauwdruk voor de wereld van morgen te ontwerpen.

Lees meer...

 

Beeld op Groenlandse ijsberg

Duurzaam drijvend project kan gevolgd worden tot ondergang. Nederlandse kunstenaar zet beeld op Groenlandse ijsberg. De Haagse beeldhouwer Ap Verheggen start deze maand met de eerste van vier kunstprojecten op locaties waar klimaatverandering grote invloed heeft.

Lees meer...

 

Zandkunstenaars, sculpturen en performances

Zandkunstenaars werken aan creaties. Weer of geen weer, op de boulevard in Noordwijk is afgelopen zomer gewerkt aan enorme zandsculpturen. Het European Sand Sculpture Festival 2009 was een succesvol evenement.
Maar er is meer mogelijk met zand .... In Rusland zijn zandkunstenaars aktief die geen sculpturen maken maar de mooiste performances.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Expeditie Borneo,160 nieuwe soorten

Expeditie Borneo levert duizenden DNA-monsters en circa 160 nieuwe soorten op. Tijdens een grootschalige expeditie op Borneo hebben onderzoekers van de Maleisische natuurbeschermingsorganisatie Sabah Parks en Naturalis Biodiversity Center zo’n 3500 DNA-monsters verzameld van meer dan 1400 soorten.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com