Home Voedsel Biologisch

‘Afrocado’s’ vergroten inkomen van 20.000 Keniaanse boeren

Biologische avocado’s werden in de Europese markt traditioneel vooral uit Zuid-Amerika gehaald, maar in de afgelopen jaren is dit veranderd. Eosta, internationaal distributeur van biologische groente en fruit, importeert tegenwoordig  veel ‘Afrocado’s’ uit Kenia.

Lees meer...

 

"Biologische telers in Zuid-Afrika tot zondebok gemaakt als gevolg van EU-protectionisme"

In het dagblad Trouw verscheen een opiniestuk van Volkert Engelsman, algemeen directeur van Eosta, waarin hij betoogt dat biologische citroentelers in Zuid-Afrika tot zondebok zijn gemaakt als gevolg van onterechte Europese importrestricties op citroenen uit dat land.

Lees meer...

 

Stoerste Bio Boerin

Biologisch is lekker, hip én stoer. Vanaf vandaag kunnen alle fans van biologisch hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de Stoerste Bio Boerin 2014.

Lees meer...

 

12 procent meer biologisch in eerste helft 2012

De consumentenbestedingen aan biologische voeding zijn in het eerste halfjaar van 2012 met bijna 12 procent (11,8%) toegenomen. De omzet steeg met ruim 47 miljoen euro naar 445 miljoen. Als deze trend zich doorzet, komt aan het eind van dit jaar de grens van 1 miljard jaaromzet in zicht.

Lees meer...

 

Nature & More lanceert "Great Initiatives"

Sociale initiatieven van de consument worden beloond met biologische fruit & groente. Nature & More lanceert de “Great Initiatives” campagne. De AGF-leverancier gaat maandelijks biologische groente en fruit weggeven aan een persoon of organisatie die een (sociaal) duurzaam evenement organiseert.

Lees meer...

 

30 procent meer biologisch

De Supermarkten verkopen bijna 30 procent meer biologische producten. De consumentenbestedingen aan biologische voeding in de Nederlandse supermarkten zijn in het eerste halfjaar van 2011 met 29,1 procent gestegen naar 195 miljoen euro.

Lees meer...

 

Open dag bij biologische boeren en tuinders

Kijken waar het eten vandaan komt - Dit weekend houden biologische boeren en tuinders hun jaarlijkse Open Dag. Bij 'Lekker naar de Boer' worden 100.000 bezoekers verwacht, als het voorspelde weer een beetje meevalt. 

Lees meer...

 

Van Eigen Erf wint internationale prijs

Van Eigen Erf wint internationale prijs: ‘Best sustainable cookbook in the world’ - Op donderdag 3 maart 2011 werden in Parijs de winnaars bekend gemaakt van 'the Gourmand World CookBook Awards for 'Best in the World 2010'.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Sloten belangrijk voor biodiversiteit

Het proefschrift van Hester Soomers van de faculteit Geowetenschappen toont aan dat het transport van plantenzaden die zich aan de wind hebben aangepast, grotere afstanden afleggen via sloten dan via wind.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com