Home Voedsel Ecologisch

Youth Food Movement krijgt een nieuwe naam: Slow Food Youth Network

Nederlandse YFM sluit aan bij internationaal netwerk -  Youth Food Movement (YFM) heet vanaf 29 april 2017 Slow Food Youth Network (SFYN).

Lees meer...

 

Doelstelling inkoop van verantwoorde soja niet gehaald

De doelstelling van Nederland voor de inkoop van verantwoorde soja is niet gehaald: slecht 34% van de beoogde 100% voldeed in 2015 aan de duurzaamheidsstandaard RTRS[i] of gelijkwaardige standaarden.

Lees meer...

 

Stenenactie Greenpeace niet gevaarlijk

Greenpeace blij maar niet verrast: rechter vindt stenenactie niet gevaarlijk - Milieuorganisatie noemt kort geding ‘rookgordijn’ - De uitspraak in het kort geding dat vissers hadden aangespannen tegen Greenpeace wegens het plaatsen van zwerfkeien in natuurgebied de Klaverbank, in de Noordzee, is volgens de organisatie ‘mooi en geen verrassing’.

Lees meer...

 

Eerste Bewuste Visweek van start

Consumenten kunnen deze week niet om een keuze voor bewuste vis heen. Van 9 tot en met 15 september is het Bewuste Visweek, een initiatief van Het Wereld Natuur Fonds (WNF), Marine Stewardship Council (MSC) en de Aquaculture Stewardship Council (ASC).

Lees meer...

 

Nederlands verbod op landbouwgif nodig

PvdD dringt aan op maatregelen tegen bijensterfte. Nu de Europese Unie weigert om gevaarlijke bestrijdingsmiddelen te verbieden om bijensterfte tegen te gaan, moet Nederland zelf de giftige neonicotinoїden en fipronil verbieden.

Lees meer...

 

Soja een van de hoofdoorzaken van ontbossing.

Soja in het veevoer is een van de hoofdoorzaken van ontbossing in Zuid-Amerika. Uit onderzoek in opdracht van Milieudefensie is gebleken dat het gebruik van sojameel in veevoer een van de hoofdoorzaken is van de groeiende vraag naar soja.

Lees meer...

 

Misverstanden over plantaardige vleesvervangers

Plantaardige vervangers van vlees zijn voedingskundig een volwaardig alternatief voor vlees. Toch denken nog veel mensen dat dit niet zo is, zo blijkt uit onderzoek van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal uitgevoerd onder ruim 1000 huishoudens door onderzoeksbureau GfK.

Lees meer...

 

WNF: 'duurzame consumptie paling bestaat niet'

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) steunt de klacht die door Greenpeace wordt ingediend tegen de Stichting Duurzame Paling (DUPAN) bij de Reclame Code Commissie. 

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Nieuwe Rode Lijst Libellen: natuurbescherming werkt

Het voorstel voor de nieuwe Rode Lijst libellen laat een verbetering zien ten opzichte van de vorige, die dateert uit 1997. Dit komt vooral door de verbeterde waterkwaliteit. Maar ook de toegenomen aandacht voor natuurontwikkeling en natuurbeheer van de afgelopen 20 jaar werpt zijn vruchten af.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com