Home Voedsel Overige

Handelsmodel gebaseerd op eerlijker verdeling van welvaart

Na Thailand en Sri Lanka zet Fair Trade Original een nieuwe handelsketen op in Indonesië. Het bedrijf zorgt voor meer lokale impact door fairtrade ingrediënten van boeren in het land van herkomst tot gereed product te laten verwerken.

Lees meer...

 

Eosta: "Bio in supermarkt hoeft niet verpakt te worden"

Maar verpakkingsexpert Paul Hendriks heeft plasticvrije opties als het tóch moet - In supermarkten liggen de gangbare appels los in bakken, terwijl biologische appels op kunststof schaaltjes met plasticfolie liggen.

Lees meer...

 

Eat This Roadtrip

Heb jij een idee voor een good food actie? Loop je al tijden rond met die frustratie over een voedselprobleem? Pak dan nu je moment!

Lees meer...

 

Kromkommer en de soeplijn van gekke groente

Kromkommer start crowdfunding voor een soeplijn van gekke groente. De jonge start-up Kromkommer zet zich in tegen voedselverspilling. Na een succesvol eerste jaar staat in 2014 een ambitieus doel op de agenda: het lanceren van een soeplijn gemaakt van afgekeurde groente.

Lees meer...

 

Grootste misleider wint het "Gouden Windei"

Foodwatch maakt de vijf genomineerden voor het Gouden Windei 2013 bekend. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de grootste misleider. Consumenten kunnen van 19 september tot en met woensdag 2 oktober hun stem uitbrengen via www.foodwatch.nl.

Lees meer...

 

Bedrijven weren plofkip uit kantine

Toyota, Unilever, ABN AMRO, Struik en Siemens weren plofkip uit de bedrijfskantine. Wakker Dier schreef ruim 30 toonaangevende Nederlandse ondernemingen aan, met de vraag de plofkip in de kantine te vervangen door kip met minimaal 1 Beter Leven ster.

Lees meer...

 

Gekweekte pangasius met ASC-keurmerk

De eerste verantwoord gekweekte pangasius met ASC-keurmerk is nu verkrijgbaar. Vanaf vandaag is pangasius te koop met het onafhankelijke keurmerk van de Aquaculture Stewardship Council (ASC) voor verantwoord gekweekte vis.

Lees meer...

 

“food activisme” onder Nederlandse jongeren

Youth Food Movement viert twee jaar “food activisme” onder Nederlandse jongeren. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat de aftrap werd gegeven voor de Nederlandse Youth Food Movement (YFM). Een jongerenorganisatie die strijd voor een beter, schoner en eerlijker systeem voor voedselproductie en consumptie.

Lees meer...

 

AddThis Social Bookmark Button


Goed en slecht nieuws voor plant- en diersoorten

Het Wereld Natuur Fonds heeft gemengde gevoelens bij de uitkomst van de Conventie voor Biodiversiteit (CBD). Vrijdagavond 29 oktober werden afgevaardigden uit 190 landen het in Japan eens over maatregelen die het uitsterven van plant-en diersoorten tot staan moeten brengen.

Lees meer...

Energiezuinig verbouwen extra aantrekkelijk gemaakt door overheid. Het aan brengen van energiezuinige verbouwingen is aantrekkelijker geworden door financiële steun van de overheid. Het bedrijf dat isolatie aanbrengt aan het dak, de gevel of de vloer mag een laag btw-tarief rekenen. Isolatieglas is te koop met subsidie.

www.subsidiewoningisolatie.nl
www.subsidiegevelisolatie.nl
www.subsidiedakisolatie.nl
www.subsidievloerisolatie.nl
www.subsidiedubbelglas.nl

Bekijk deze site op uw mobiele telefoon.
Gebruik de QR-Code.
Of surf naar: http://m.duurzaamverder.nl
buyanessaysonline.com